miercuri, octombrie 17, 2007

liber et electronica



(carte şi electronica)
Astăzi sunt un cetăţean mulţumit
Se pare că este pe cale a se demara un proiect la care visam de foarte mult timp: Biblioteca Digitală a României. Cel puţin aşa susţine ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu. "Acest program este şi el interfaţa autohtonă a unui program pe care îl derulează Uniunea Europeană – Biblioteca digitală europeană" (…) "Pentru derularea acestui program sunt necesare fonduri importante – noi am preconizat un buget de 2,1 milioane de euro".
Foarte multă lume a râs de mine atunci când le spuneam că Biblioteca Virtuală Naţională este un lucru prioritar al României. O astfel de instituţie permite controlul asupra materialului audio-visual de toate categoriile şi este practic calea adevărată spre libera cunoaştere. În momentul în care dezinteresul pentru cultură şi actul cultural pare a se generaliza, gratuitatea şi accesibilitatea sunt esenţiale.
2,1 milioane de euro este o sumă foarte mică pentru un aşa lucru mare, dar este un început. Desigur, în primul an cheltuielile vor fi mai mult pentru pregătirea terenului, materiale, echipamente, logisticii, instruire angajaţi, amenajarea clădirii. Iată o finanţare europeană, prin programele eContent sau TEL+, folosită judicios.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Te rog daca poti explica-mi ce inseamna eroarea cu care mi se raspunde la incercarea de a posta pe blogul lui nastase si anume:

HTTP 500 Internal server...

Uite ce am postat ptr ca te priveste pe tine dar si pe Literatul:

@Bibliotecaru,

Iti multumesc ca ajuti spusele mele si cele mai noi ale Literatului la cestiune afisand textul legal esential (art 12 din legea 544/2001.
Aceasta confirma ce spunem adica :

e) informatiile privind procedura in timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea unei persoane in urma anchetei efectuate sau in curs de desfasurare;
f) informatiile privind procedurile judiciare, daca publicitatea acestora aduce atingere asigurarii unui proces echitabil ori interesului legitim al oricareia dintre partile implicate in proces;

Se vede deci ca este la latitudinea anchetatorului decizia privind felul de aplicare al celor doua aliniate dar si raspunderea asisderea si in nici-un caz la latitudinea spectatorilor sau a cercetatilor si sprijinitorilor acestora, chiar si avocati de sunt ei.

Anonim spunea...

HTTP 500 (Internal Server Error) este o eroare produsă de CGI script atunci când o eroare apare în timpul rulării complete a unui program. Nu are legătură că mesajul în sine, este de la ei. Se întâmplă asta. Nu înseamnă că mesajul nu a ajuns. Am şi eu un blog unde îmi dau tone de erori cand încerc să fac un comentariu, dar ajunge unde trebuie.
A zis bine Năstase, ori căcă, ori căcă. Adică ori e bine că le-a dat, ori ar trebui arestată doamna Clucer sau cum o cheamă, că nu mai ştiu exact, şi mai ales cel care a sustras dovada şi a pus-o la dispoziţia televiziunii române.

Anonim spunea...

Sunt mai multe aspecte distincte foarte bine prinse de Clubul Roman de Presa:
1. Filmul era o informatie nu o fictiune si este de maxim intres public intr-o tara in care toti dar toti la modul general se plang de coruptie la toate nivelurile iar cel inalt este de departe cel mai important pestele de la cap...;
2. Drepturile omului au devenit un mod de discriminare permanenta a majoritatilor de catre minoritati care trebuie acceptate si protejate dar nu se poate accepta incalecarea majoritatii de catre minoritate intr-o maniera care daca s-ar produce in sens invers toti ar sari in sus;
3. Ancheta este condusa de politie coordonata de procurori care-si asuma cum am spus eu raspunderea singurele restrictii fiind ale definite imperativ si absolut in articolul prezentat de tine;
4. Erorile profesionale ale dnei Culcer sunt din alt plan si nu afecteaza fondul;
5. Este foarte ciudata coalizarea permanenta in jurul unor anumite idei a celor mai fara urma de indoiala, abjecte personaje(ca si la citirea in parlament a raportului lui Basescu despre comunism)si carora li se alatura personaje care pana atunci nu pareau a fi niste jigodii. Concluzia este sunt niste jigodii care joaca alt rol in diviziunea jefuirii poporului nostru.
6. Restul este doar onanie intelectuala...

PS O sa mai astept cu problema Blogului N. Fa si tu o incecare sa postezi ceva la adrian pe primul fir o fraza catre mine o poezie ce vrei tu ca sa vezi ce se intampla si sa vad si eu daca te vad acolo.

Anonim spunea...

Da, multumesc, vad ca ai posat la 13 29 adica imediat dupa incercarea mea si ti-a intrat.
Acum la 17,00 mi-au intrat dar postate de mine(cele veci de la 13 nu au aparut, deci mesajele alea nu au ajuns) si sunt deocamdata la moderare. O fi fost ceva intre severul meu si cel al blogului?