duminică, octombrie 07, 2007

probatio et argumentum



(probă şi dovadă)
Ceea ce începea să se subînţeleagă, s-a confirmat. PSD Bucureşti, în frunte cu primarul Marian Vanghelie, a trecut în tabăra lui Ion Iliescu. Se pare că domnul Vanghelie a demonstrat, pentru a nu ştiu câta oară, că are un excelent simţ politic. Vulcanicul primar a dovedit că el duce partidul în spate şi nu invers, nu are deci de ce să se teamă să spună ce gândeşte. În plus, domnul Vanghelie ţine în mână cea mai importantă organizaţie din partid. Am să mai spun o ultimă calitate dovedită de Marian Vanghelie, aceea că poate face cu uşurinţă pasul în spate fără să se prindă de orgolii inutile. A dovedit acest lucru atunci când a ţinut un discurs excepţional în momentul când a cerut domnului Vasile Dâncu să se reîntoarcă la cârma partidului. Probabil că acel moment a reprezentat şi ruptura de Mircea Geoană.

Revenind în actualitate, liderul PSD Bucureşti a afirmat, într-o conferinţă de presă, că organizaţia de Bucureşti nu va pune în discuţie sancţionarea parlamentarilor social-democraţi care au votat împotriva moţiunii, el arătând că obiectivul acesteia ţine de pregătirea campaniei pentru Parlamentul European.
Iată că domnul Vanghelie mă surprinde cu un punct de vedere direct şi bine ţintit, care repetă cumva ceea ce spune Mircea Geoană, dar mult mai convingător: „Nu mai discutăm de sancţiuni. Nu avem timp de sancţiuni, ne vom ocupa de campanie.” (…) „Am depăşit acest lucru, cu excluderile, am spus punctul de vedere al organizaţiei PSD Bucureşti înainte de a se purta discuţiile. Această discuţie s-a finalizat. Nu este nici o disfuncţionalitate, există o echipă. Ion Iliescu cred că este alături de Mircea Geoană şi împreună cu Adrian Severin vom face campanie în Bucureşti.”
Încep să înţeleg că “vorbele lui Mircea Geoană” a copiat “vorbele domnului Vanghelie” şi nu invers. Ceea ce însă mi s-a părut un atribut politic dominant a fost optimismul incurabil al discursului sub semnătura lui Marian Vanghelie, „alături de Mircea Geoană, preşedintele Ion Iliescu va fi în acest partid, în această organizaţie şi în această campanie”. Prevăd că domnul Marian Vanghelie va ajunge în scurt timp foarte aproape de postul de preşedinte al PSD, atât de aproape încât va privi la el în urmă sa.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pana la urma nu conteaza mijloacele daca scopul va fi atins.

Scopul fiind inlaturarea lui Mircea Geoana.