sâmbătă, decembrie 15, 2007

Ad praesens ova cras pullis sunt meliora



(Ouăle de astăzi sunt mai importante decât puii de mâine)

Sambata, 15 decembrie 2007, de la orele 12.00, PIN organizeaza Adunarea Generala Nationala Extraordinara convocata prin demisia presedintelui PIN, Cozmin Gusa. Conform articolului 64 din Statutul PIN, dupa fiecare ciclu electoral, conducerea demisioneaza, iar PIN a convocat aceasta Adunare Generala Nationala pentru alegerea noii structuri de conducere la nivel national.
In preambulul Adunarii Generale Nationale, in dupa-amiaza de vineri, 14 decembrie 2007, se va desfasura Adunarea Nationala a Liderilor PIN in cadrul careia liderii judeteni vor prezenta propunerile organizatiilor judetene pentru functia de presedinte PIN.
Conform art. 88 din Statutul PIN, poate candida la functia de presedinte acel membru PIN care are sustinerea in scris a cel putin 5 organizatii judetene. In acelasi timp Adunarea Nationala a Liderilor va stabili ordinea de zi pentru Adunarea Generala Nationala Extraordinara.
(http://www.initiativanationala.ro/view.php?id=8431)
Am mai spus că PIN a fost, este şi va fi un partid de două persoane. Cine “sărbătoreşte” eşecul? Desigur că ceilalţi parteneri PIN poartă vina, strategii nu pot greşi. Domnul Cozmin Guşă şi-a dat demisie din frunte partidului după care a candidat la aceiaşi funcţie de unul singur. Cred că au râs şi copii de grădiniţă. Dar preşedintele demisionar nu s-a oprit aici. Astăzi Cozmin Guşă s-a gândit că ar fi bine să înăsprească discursul eşecului de la alegeri.
"Nu suntem în Parlamentul European, noi ca partid. Păpuşile gonflabile care s-au dus ca europarlamentari nu vor avea o atitudine care să deranjeze jocul corporaţiilor multinaţionale".
Păpuşi gonflabile? Foarte politic… adio colaborări pe viitor. Eu unul, să fiu un partid politic parlamentar, nu l-aş mai saluta pe domnul Cozmin Guşă, nu-i aşa, păpuşile gonflabile nu vorbesc şi nu fac gesturi.
Discursul lui a fost extrem de dur la adresa colegilor săi de partid. El le-a reproşat acestora, printre altele, prevalându-se de calitatea de şef al campaniei electorale, că nu au reuşit să îndeplinească decât 25% din ceea ce îşi propusese formaţiunea sa.
"Nu am fost în stare să ne facem campania electorală aşa cum am programat-o. Nu am avut reprezentanţi în secţiile de votare, în special în mediul rural. Nu am reuşit să fim o echipă omogenă, nu am reuşit să avem o echipă de campanie la centru care să comunice cum se cuvine. În judeţe nu aţi reuşit să mobilizaţi colegii".
"Multe lucruri m-au nemulţumit şi m-au scârbit. M-au scârbit pentru că veneau de la oameni pe care noi ne bazam, de la oameni care nu au avut curajul să spună că nu pot. Aceşti oameni, în traducere liberă în limba română, se numesc curve. În fiecare judeţ, aţi avut asemenea exemple".
Nu aş fi votat un astfel de preşedinte… însă prostituatele PIN au alte păreri. Cozmin Guşă a fost reales preşedinte PIN în cadrul Adunării Generale Naţionale Extraordinare a formaţiunii, înregistrându-se 252 de voturi "pentru" şi numai 4 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri. Nu e rău pentru un preşedinte care tocmai a demisionat, care a pierdut alegerile şi care şi-a înjurat toţi membrii de partid.
Diferenţa dintre postul preşedinte şi actualul preşedinte este că acum PIN are un preşedinte incomod.
"La viitoarele şedinţe ale partidului, o să ne lăudăm mai puţin şi o să ne criticăm mai mult".
La final, Guşă a spus că vechea clasă politică nu pleacă de la putere "decât cu picioare-n gură", nu de bună voie.

Îmi aduc aminte că citeam prin Cancan că “vedeta” de la Romantica TV… Ana Maria Prodan, a fost "agatata", pe holurile televiziunii unde lucreaza, de catre Lavinia Sandru, vicepresedinta PIN (Partidul Initiativa Nationala), care i-a propus sa intre in politica. Luata prin surprindere, Ana Maria Prodan i-a raspuns ca este tentant, insa trebuie sa se mai gandeasca. Profitand de popularitatea crescanda a prezentatoarei emisiunii "Pe contre", Lavinia Sandru s-a gandit ca este persoana potrivita pentru a se ocupa de tineretul partidului. Alături de ştire era Ana Maria cu nişte glande mamare foarte la vedere.

Fără nici cea mai vagă legătură cu ce am spus mai sus, dar cu mare legătură cu discursul de azi revărsat prin gura preşedintelui PIN, “prostituatele” sunt o obişnuinţă în gura şi discursul plin de iniţiativă naţională.
Prin septembrie, vicepreşedintele Partidului Iniţiativa Naţională, Lavinia Şandru, declara că PSD a ajuns un "partid curvă", iar conducerea social-democrată "pe centură", după ce iniţial a susţinut PNL, iar acum coalizează cu PD. Lavinia Şandru a precizat că PSD susţinea până acum Partidul Naţional Liberal din "underground din dorinţa de a răspunde unor interese materiale a unor lideri social democraţi". Liderul PIN a adăugat că acum social-democraţii s-au reorientat către democraţi din cauza temerii unora dintre lideri care ar avea dosare la DNA.

Cine va mai fi următoarea prostituată? Nu a mai rămas decât Guşă şi Şandru în poziţia de persoane caste… Dacă îmi aduc bine aminte, Cozmin este părintele spiritual al Laviniei. Poate înseamnă şi asta ceva.

Niciun comentariu: