miercuri, decembrie 05, 2007

Muzică medievală, intrarea liberă



Ovidiu Crăciun şi elevul sau, Claudiu Tănase, vor susţine astăzi, de la ora 20.00, un concert, la sala Pod de la Casa de Cultura a Studenţilor. Spectacolul de muzică medievală cuprinde piese vocale, vocal-instrumentale şi instrumentale din secolele XII - XIV, a căror transcriere in notaţia muzicală liniară din zilele noastre a fost realizată cu migală. Intrarea este libera.
Ovidiu Craciun s-a nascut in Bucuresti, Este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti (1992) si al Academiei de Muzica (1998). Este profesor de muzica la Scoala Internationala Americana din Bucuresti , preda lectii particulare de chitara, printre discipolii sau numarandu-se Gwang Gwon-Kang fost ambasador al Coreei de Sud la Bucuresti si Barry Muligan, consulul Irlandei la Bucuresti,
Ovidiu Craciun a sustinut recitaluri de chitara la festivaluri de gen din tara, a colaborat cu Corul National de Camera “Madrigal” condus de maestrul Marin Constantin. Dupa 1997 a infiintat mai multe duete de muzica medievala, evoluand in concerte la Mogosoaia-Palatul Brancovenesc, Muzeul Literaturii Romane, ArCuB (“Serile de muzica veche” , mai 1999), Ambasada Coreei de Sud, Ambasada Germaniei precum si la Sighisoara – Teatrul din Turn si Festivalul de Arta Medievala ( editiile 1998, 1999, 2003).

Niciun comentariu: