sâmbătă, ianuarie 26, 2008

Fumigena Nicolăescu


Mă aşteptam ca negarea domnului Meleşcanu referitor la telefonul “ordinar” dar de preşedinte să ducă măcar la o temperare a ministrului Nicolăescu. Acesta nu este însă de oprit, face declaraţii tuturor care vor să asculte.
Prima declaraţie o vizează pe Norica Nicolai. Probabil în calitate de preşedinte al PNL Mureş, Eugen Nicolăescu a declarat că vârful PNL nu se gândeşte la o altă propunere pentru Ministerul Justiţiei decât Norica Nicolai.
"E o variantă de lucru pe care o excludem", atunci când ministrul a fost întrebat dacă Biroul Politic al partidului nu a luat încă în discuţie o altă persoană pentru funcţia de ministru al Justiţiei.
"Curtea Constituţională are termen 20 de zile pentru a se pronunţa. Dacă până atunci Curtea Constituţională nu dă un răspuns, nu vom lua în discuţie. Dacă dă un răspuns negativ, vom lua în discuţie. Dar eu sunt convins că la nivelul Curţii răspunsul va fi pozitiv. Consultările pe care le-am avut cu numeroşi experţi în drept constituţional spun că acesta trebuie să fie un răspuns corect", a spus, optimist, Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu înţeapă însă în continuare preşedinţia. Atacul, deosebit de dur, l-a lansat de la Sfântu-Gheorghe. Domnul Nicolăescu apreciază că Preşedintele a deranjat mai mult PNL decât toate partidele de opoziţie şi, în consecinţă, a făcut mult rău României.
"Să nu uităm că acest om, pe care noi l-am propulsat în funcţia de preşedinte al României, a venit şi a lovit PNL cum nu l-a lovit nimeni altcineva. Nici măcar celelalte partide de opoziţie nu au lovit PNL atât de tare.” “Realitatea nu este cea care este prezentată uneori de Traian Băsescu, de Emil Boc, de o televiziune sau un ziar care sunt aservite acestei forţe iraţionale. Nimeni nu face mai mult rău României astăzi decât Traian Băsescu”, a spus Nicolăescu, probabil singură sursă de realitate din România.
“Are responsabilităţi de politică externă şi nu face nimic. De aceea plătim gaze naturale cu preţ mare, pentru că relaţia cu Rusia este proastă şi Traian Băsescu este vinovat pentru asta şi trebuie să le spunem oamenilor, fiindcă poate nu ştiu. Oamenii cred că Traian Băsescu stă acolo şi ne dă nouă sarcini, nu este adevărat, el are atribuţiile lui pe care nu şi le îndeplineşte din nefericire pentru această ţară şi pentru oamenii acestei ţări.” “Altceva nu mai ştie să facă. Conduce statul poliţienesc, a pus mâna pe toate serviciile secrete, ne urmăreşte, ne face dosare şi cu asta vrea să ne sperie. Dar pe noi, cei care suntem cinstiţi şi corecţi, nu are cum să ne sperie. Alţii care pot fi şantajaţi e problema lor. Aceasta este stilul de a o conduce România”, a mai “dovedit” vicepreşedintele liberal sursa răului în românia.
După ce am aflat că palatul Cotroceni este vizuina răului din România, Domnul Nicolăescu nu arată şi băieţii buni în cei care ocupă fotoliile din Guvernul României. Părerea domniei sale este din interbelic încoace România a aşteptat această Guvernare pentru a fi piatră de hotar a istoriei.
Din 2005 până în prezent nu a mai fost din 1937, şi asta în condiţiile în care primii doi ani au fost mai grei, probabil pentru ca a trebuit recuperată dezastrul lăsat moştenire în ultimii 70 de ani, plus că acest Guvern a trebuit să se elibereze în acest doi ani de cancerul intestin cauzat de coabitarea “cu un Partid Democrat duplicitar, care era la guvernare şi băga mâna în banii guvernării, dar se considera în opoziţie”.
“Din 1937 România nu a mai avut o guvernare atât de bună cum a fost această guvernare, din 2005 încoace. În 1937 s-a terminat ultima guvernare liberală din România, iar acum reuşim să avem o altă guvernare liberală şi cred că am reuşit să facem foarte multe lucruri. Desigur, nu am făcut tot ceea ce am fi dorit”.
Desigur, cu totul întâmplător în 1937 vorbim tot de o guvernare liberală.
“Să nu uităm că în primii doi ani nu am fost singuri la guvernare, să nu uităm că cel care a fost cel mai mare duşman al acestei guvernări a fost cel pe care noi l-am susţinut la preşedinţia României în 2004", a spus ministrul, care a şi explicat "conjuncturile grele din primii ani ai guvernării", adică o guvernare cu "un Partid Democrat duplicitar, care era la guvernare şi băga mâna în banii guvernării, dar se considera în opoziţie”.
Eliminarea PD în aprilie 2007 a fost precum eliberarea ţinutului de balaurul cel rău.
“Şi de atunci şi până acum oamenii văd cum muncim. Desigur, în măsura în care rezultatele sunt mai bune şi aşteptările sunt mai mari”.
Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţe…
Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, în basme România traversează o perioadă excelentă, de fapt Băsescu şi partidele acolite ne transferă iluzia că am trăii ceva mai prost. Dar nu este adevărat. Nimic nu este adevărat decât ce spune domniile lor, liberalii.
Domnul Nicolăescu scapă însă şi un ţel comun cu preşedintele, în timp ce PNL este împotriva programului UDMR, Băsescu îi divizează pe maghiari.
UDMR susţine restructurarea pe un alt principiu de administrare, sub forma regiunilor de dezvoltare. Punctul de plecare este absorbirea în mai mare măsură a fondurilor europene. Aceasta este părerea europarlamentarului Gyula Winkler după experienţa primului an de după aderare, o părere conformă cu politica regională a UE, spune domnia sa. Baza declaraţiei sale este supoziţia că politica de coeziune a UE ajută dezvoltarea infrastructurii, va duce, pe termen lung, la creşte competitivităţii şi va spori capacitatea de administrare dar, foarte important, va duce la dezvoltarea egală a regiunilor. În sprijinul acestor afirmaţii vine şi declaraţia comisarului pentru politică regională a UE, Danuta Hübner care a reamintit că UE alocă peste 347 miliarde de euro pentru proiecte de dezvoltare regională. În opinia comisarului Hübner, cea mai mare problemă a ţărilor est-europene este că nu sunt capabile să acceseze în mod corespunzător fondurile europene. Iată de ce în cadrul şedinţei REGI, comisarul Danuta Hübner a amintit de problema iscată în jurul mutării fabricii Nokia.

De opinii contrare este însă Eugen Nicolăescu, activul vicepreşedinte liberal. Domnia sa transmite opinia liberală a dezacordului faţă de autonomia Ţinutului Secuiesc. Totodată îl acuză pe Traian Băsescu că realizează o ruptură în electoratul maghiar susţinând Uniunea Civică Maghiară, un organism ceva mai radical decât UDMR-ul.
“Vreau să vă răspund foarte simplu. Asta este politica. UDMR face o politică să-şi menţină electoratul, să-şi menţină anumite tradiţii politice în această zonă şi cu asta probabil se gândeşte că va avea mai multă influenţă asupra electoratului maghiar, care se pare că în ultima vreme are anumite deviaţii.” “În loc să mergem către o privire europeană asupra problemei etnice, alţii, în speţă Băsescu, divizează electoratul maghiar. Este o prostie.” “Cetăţenii României, indiferent de etnie, sunt români, acum sunt cetăţeni europeni, şi problema se rezolvă în spirit european, în rest este politică.”
Probabil că domnul ministru este un bun negociator atunci când spune despre o problemă legată de colegii domniei sale de guvernare că este o prostie. Norocul domniei sale că cei de la UDMR nu sunt chiar atât de sensibili încât să se retragă şi domniile lor de la guvernare şi să lase PNL cu adevărat liber să guverneze. Probabil că o guvernare exclusiv PNL ar fi cea mai bună din toate timpurile. Abia aştept.

Niciun comentariu: