miercuri, ianuarie 23, 2008

Metoda Iliescu


Cum să fii şef la partid fără să ai nici o răspundere. Ion Iliescu a brevetat această situaţia făcând din un post onorific al partidului o funcţie ideologică importantă. Mesajul a fost receptat şi de domnul Dan Voiculescu. Domnia sa pleacă de la vârful partidului dar îşi rezervă pe viaţă un post acolo.

Conservatorii decid la Congres prevederi noi in Statut
Presedintele Consiliului Executiv al PC, Codrut Seres, a declarat astazi ca la Congresul din 27 ianuarie vor fi stabilite modificari in Statutul partidului.
Seres a precizat ca va fi introdusa functia de Presedinte Fondator si crearea unui Consiliu de Onoare care sa vegheze la pastrarea liniei ideologice si doctrinare a partidului.
Presedintele Fondator va fi si presedintele Consiliului de Onoare. Acesta va putea participa la sedinte cu statut de invitat si va avea un vot consultativ.
Noul Birou Politic va fi format din vicepresedintii partidului, liderii fililalelor judetene, parlamentari. Acesta se va reuni in sedinte trimestriale sau de cate ori va fi nevoie.
Conform noului statut va fi infiintat si un Birou Executiv Central – organ de conducere executiv ce va pune in aplicare deciziile Biroului Politic, ale Consiliului National sau ale Congresului.
Acesta va fi format din presedintele partidului, Secretarul General, purtatorul de cuvant, liderii grupurilor parlamentare si vicepresedinti.

" Daca am ajuns unde-am ajuns este pentru ca de citeva ori in viata mea am intalnit oameni care mi-au dat o sansa."
Dan Voiculescu

Şi pentru că tot am vorbit de domnul Dan Voiculescu, iată câteva dintre cele mai recente păreri ale domniei sale cristalizate în comunicate de presă.


Dan Voiculescu: Voi sustine in continuare toate proiectele menite sa sprijine cunoasterea limbii romane de catre toti cetatenii Romaniei - 21.01.2008
Referindu-se la decizia CNCD in cazul sesizarii depuse de UCM, presedintele PC a declarat ca "hotararea Consiliului reprezinta un impuls pentru continuarea actiunilor si initiativelor legislative care au ca scop cunosterea limbii romane de catre toti cetatenii Romaniei indiferent de etnie.”
"Decizia CNCD confirma faptul ca initiativele mele legislative nu au vizat sub nicio forma discriminarea comunitatii maghiare, asa cum au incercat sa sugereze liderii UCM, si s-au referit strict la asigurarea unui cadru adecvat de cunoastere a limbii romane de toti cetatenii Romaniei”, a mai precizat Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu: In locul teatrului prin care urmareste sa arate ca este singurul interesat de lupta anticoruptie, presedintele ar trebui sa reflecteze mai mult la politica externa - 21.01.2008
Referindu-se la declaratiile presedintelui Traian Basescu pe tema parcursului dosarelor celor 8 fosti si actuali ministri, presedintele PC, Dan Voiculescu a declarat ca "nu poate fi trecut cu vederea jocul presedintelui care arunca tuturor acuzatii si amenintari, in timp ce lucrurile cu adevarat importante ii scapa atentiei. Observ ca lipsesc precizarile lui Traian Basescu referitoare la faptul ca Bulgaria, spre deosebire de Romania, a devenit beneficiara dialogului cu Rusia in ceea ce priveste politica energetica”.
"Traian Basescu incearca sa impuna ideea ca, in afara de domnia sa, toti ceilalti sunt suspecti sau chiar vinovati de actiuni impotriva Justitiei. Îi atrag atentia presedintelui sa puna punct acestui spectacol care vrea sa arate ca este singurul interesat de actiuni anticoruptie si sa reflecteze mai mult la politica externa, domeniu unde are atributii importante si unde Romania, dupa cum se vede in lumina vizitei lui Vladimir Putin la Sofia, are de pierdut tot din cauza actiunilor populiste ale sefului statutului. Înteleg ca este an electoral si ca Traian Basescu incearca sa castige capital electoral, dar poate sa faca acest lucru si concentrandu-se pe acele probleme unde chiar se simte lipsa solutiilor”, a conchis presedintele PC.

Dan Voiculescu: Din cauza conflictelor stimulate de presedinte, Romania va irosi si in acest an un miliard de euro, fonduri UE - 17.01.2008
Referindu-se la decizia presedintelui Traian Basescu de a solicita inceperea urmaririi penale pentru cei 8 fosti si actuali ministrii, presedintele PC Dan Voiculescu a declarat ca "punerea "la pachet” a 8 cazuri, fara nici o legatura unul cu altul, arata ca pe Traian Basescu nu il intereseaza Justitia, ci conservarea imaginii sale de luptator impotriva coruptiei. Gestul de astazi al presedintelui pare foarte clar subscris unui singur obiectiv: crearea celor mai bune conditii pentru inceperea campaniei electorale de catre candidatii PD-L”.
"Inceptul acestui an arata cum se va desfasura si anul politic 2008: conflict si actiuni fara nici o legatura cu ceea ce este prioritar pe agenda publica. Presedintele va continua sa atace Guvernul si clasa politica, in timp ce Romania va continua sa iroseasca banii alocati dupa integrare. Ca si in 2007, vom pierde inca un miliard de euro, fonduri alocate de Uniunea Europeana. Dar bineineteles ca bunastarea generala devine un obiectiv minor cand vine vorba despre campanie de imagine si obiectivele electorale ale presedintelui Basescu”, a conchis Dan Voiculescu.

Adevărate păreri de lider de partid, pardon Preşedinte Fondator, nu este aşa?

Niciun comentariu: