vineri, martie 28, 2008

Scrisoare deschisa adresata domnului Cristian Adomnitei


(europarlamentar Mihaela Popa, Bruxelles, 27 martie 2008)

Stimate domnule Ministru,
La un an dupa ce v-ati asumat functia de ministru, în urma scoaterii Partidului Democrat de la guvernare, ma adresez dumneavoastra pentru a va atrage atentia asupra unei probleme care treneaza de prea multa vreme la Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, unde domneste haosul si se aplica legea bunului plac.
Criza institutionala de la aceasta universitate are la baza existenta a doua personalitati juridice care functioneaza sub numele "Petre Andrei", fiind pus în pericol viitorul profesional a peste 2800 de studenti ai Universitatii. Va reamintesc faptul ca diplomele de studiu ale acestora risca sa nu fie recunoscute în cazul în care nu dispuneti solutionarea conflictului pâna la data de 31 martie 2008.
Sentintele judecatoresti invocate de reprezentantii celor doua tabere aflate în conflict nu au reusit, se pare, sa va faca sa trageti concluziile legale si simple pentru rezolvarea scandalului, în conditiile în care România este stat membru al Uniunii Europene si nu ne putem permite sa negam generatiilor prezente si viitoare dreptul la o educatie europeana de calitate.
De aceea, va cer imperios, domnule Ministru, sa aplicati solutia legala la Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, pentru clarificarea situatiei de la aceasta institutie de învatamânt superior pe care au absolvit-o si unii dintre colegii dumneavoastra de partid.
Cred cu toata convingerea ca a venit vremea ca studentii din România sa nu mai aiba de suferit din cauza incapacitatii administrative a celor care gestioneaza vremelnic acest domeniu. În cazul în care nu puteti gasi o solutie la conflictul pe care vi l-am semnalat, va cer demisia de onoare din functia de ministru, pentru a lasa locul unui om cu experienta în domeniul educatiei, care sa poata rezolva în mod profesionist problemele studentilor si ale cadrelor didactice.
Cu stima,
Mihaela Popa
Europarlamentar PD-L

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca are dreptate europarlamentarul la gunoi si cu Adomnitei.

Bibliotecaru spunea...

Nu cred că ministru are o vină aici. Probabil un zăbăuc care împinge hârtiile de colo colo a produs încurcătura , voit sau din eroare.