luni, martie 31, 2008

Suceava...


Spitalului Judeţean Suceava îi va fi alocată o suprafaţă de 500 de metri pătraţi din curtea unităţii, pentru construirea a două centre de Sănătate Mintală - unul pentru copii şi unul pentru adulţi, transmite corespondentul AMOS News.
Decizia a fost luată în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean. Prezentă la discutii, şefa interimară a Spitalului, Doina Ganea Motan, a declarat că noile obiective vor fi construite cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, banii urmand sa fie primiti in cursul acestui an. Conform legislaţiei, cele două centre de sănătate mintală trebuie să fie amplasate în afara spitalului, ca structuri intracomunitare. Amintim că firma germană „PLUS” a cerut, dar fără succes, Consiliului Judeţean să-şi dea avizul pentru alocarea a 4.800 de metri pătraţi din curtea Spitalului de la Suceava, pentru a construi o clădire cu destinaţie comercială şi un bloc cu 12 garsoniere pentru medicii rezidenţi sau un imobil cu destinaţie medicală. În urma solicitării, au apărut acuze legate de interesul unor consilieri judeţeni pentru realizarea investiţiei „PLUS”.

Eparhia Suceava îşi va avea sediul administrativ în clădirea din zona centrală a oraşului, în care a funcţionat mai multi ani Inspectoratul Şcolar, transmite corespondentul AMOS News.
Imobilul se afla in proprietatea Consiliului Judeţean Suceava. În urma votului exprimat de consilieri în şedinţa de astăzi, clădirea va fi dată Eparhiei în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 15 ani.

Ministerul Educaţiei a alocat suma de 42. 817.000 lei pentru investiţii în şcolile din judeţul Suceava, transmite corespondentul AMOS News.
Intr-un comunicat al Biroului de Presã al Guvernului se precizeaza ca sumele au fost aprobate in sedinta de astazi a Executivului.
Potrivit Hotãrârii de Guvern aprobate astazi, judeţul Suceava va folosi aceste fonduri pentru reabilitarea şi utilarea grãdiniţelor, şcolilor şi liceelor.
Aceasta suma se va transfera cãtre bugetele locale prin intermediul Inspectoratului Scolar Judeţean, iar consiliile locale vor rãspunde, în condiţiile legii, de utilizarea sumelor repartizate.
Din suma totala, aproximativ 18.000 lei sunt destinati obiectivelor finanţate în 2008 şi utilitãţilor si vor fi transferaţi direct din contul MECT in cel al Inspectoratului Scolar Suceava.

Vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Donţu, îi cere public primarului Ion Lungu să explice de ce a permis ca firma fratelui său geamăn, Constantin Lungu, să obţină contracte in subantrepriză pentru reabilitarea şcolilor din Suceava, transmite corespondentul AMOS News.
De asemenea, Dontu nu intelege nici cum poate controla primarul calitatea respectivelor investiţii. Totodată, liderul social-democrat vorbeste despre patrulaterul portocaliu din ceea ce el a numit „afacerile din şcoli”. Ovidiu Donţu susţine că pe lîngă primar şi fratele său, în patrulaterul portocaliu se mai regăsesc directorul economic al Primăriei Suceava, Elisabeta Văidean, şi soţul acesteia, care este responsabilul cu investiţiile la nivelul Inspectoratului Şcolar.
Ion Lungu a spus că îşi va exprima mîine punct de vedere cu privire la cele semnalate de consilierul Donţu. Ovidiu Donţu este candidatul PSD pentru Primăria Suceava, în timp ce la scrutinul electoral din iunie, Ion Lungu va încerca să cîştige un nou mandat, dar pentru PD-L, după ce în 2004 a fost ales din partea PNL.(Doina BOGHIAN)

Niciun comentariu: