marți, aprilie 29, 2008

Ministrul Mediului


Ministrul Mediului prezintă rezultatele privind cantităţile de DEEE-uri înregistrate
Attila Korodi, ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile va anunţa în cadrul unei Conferinţe de presă, rezultatele privind cantităţile de DEEE-uri înregistrate la nivel naţional în campania "Marea Debarasare" desfăşurată în data de 19 aprilie 2008, informează un comunicat de presă al Ministerului Mediului, remis AMOS News.
De asemenea, ministrul Attila Korodi va prezenta măsurile dispuse de MMDD şi instituţiile din subordine cu ocazia minivacanţei de 1 Mai.
Evenimentul va avea loc mâine la ora 10,30, la sediul ministerului Mediului.

Ministrul Mediului a solicitat re-evaluarea ştiinţifică a riscului în cazul cultivării porumbului MON810
Ministrul Mediului, Attila Korodi, a solicitat membrilor Comisiei pentru securitate biologică re-evaluarea ştiinţifică a riscului în cazul cultivării porumbului MON810 şi avizul ştiinţific până în data de 8 mai 2008, informează un comunicat de presă al Ministerului Mediului, remis AMOS News.
Potrivit documentului de presă, solicitarea a fost adresată ca urmare a faptului că, la nivelul Comisiei Europene, dosarul porumbului MON810 se află, din data de 5 mai 2007, în procedură de reînnoire a autorizării introducerii pe piaţă, iar autorităţile competente pentru transpunerea şi implementarea Directivei 2001/18/EC privind diseminarea deliberată în mediu a organismelor modificate genetic sunt solicitate să-şi transmită poziţiile de vot – în particular legate de evaluarea de risc asupra mediului, conform Anexei nr. II a Directivei – poziţii care vor fi publice.
Porumbul modificat genetic MON810 este singura plantă de cultură modificată genetic autorizată în prezent pentru cultivare în vederea introducerii pe piaţa comunitară, sub Directiva 220/90/CEE, conform Deciziei 98/294/EC din data de 22 aprilie 1998. Deşi Directiva 220/90/EEC a fost abrogată prin Directiva 2001/18/CE, care a introdus noi exigenţe în procedura de evaluare a riscurilor, Decizia 98/294/EC privind introducerea pe piaţă a porumbului modificat genetic a rămas în continuare în vigoare, aplicându-se tuturor statelor membre, inclusiv României, începând cu ianuarie 2007, se mai arată în doczumentul de presă. În procedura de re-evaluare ştiinţifică a riscului în cazul cultivării porumbului MON810, membrii Comisiei pentru securitate biologică vor analiza şi articolele ştiinţifice publicate, pe acestă temă, după anul 1992.


Niciun comentariu: