sâmbătă, aprilie 26, 2008

"UNIVERSITATEA DE VARĂ - RÂMNICU SĂRAT"


24-31 august 2008
Proiectul are ca scop o mai bună cunoaştere a perioadei 1944-1989 de către studenţi, pentru a-i determina să reflecteze asupra caracterului ilegitim şi criminal al regimului comunist din România. Întrucât efectele acestei perioade sunt încă resimţite la nivelul societăţii româneşti, o mai bună cunoaştere a trecutului recent poate conduce la o înţelegere aprofundată a realităţilor prezente. Contactul cu trecutul va fi realizat prin dialogul direct cu cei care au fost martori şi victime ale sistemului represiv comunist, dar şi prin intermediul lectorilor, personalităţi marcante ale României post-decembriste şi istorici specializaţi pe perioada comunistă.
Universitatea de Vară se va desfăşura la Râmnicu Sărat în perioada 24-31 august 2008, iar numărul de participanţi va fi de 30 de persoane. Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă studenţii cu vârste cuprinse între 19-25 de ani din anii I-V, dar şi proaspăt absolvenţi de la facultăţile de istorie, ştiinţe politice, sociologie, jurnalistică, litere ori drept din unităţile de învăţământ superior din România şi Republica Moldova.
Toate costurile legate de participarea candidaţilor admişi la Universitatea de Vară (transport, cazare, masă) vor fi suportate de către IICCR. Pentru imagini de la prima ediţie a Universităţii de Vară, desfăşurată în 2007, apăsaţi aici:

Coordonator de proiect:

Cosmin Budeancă
0728.040.876
cosmin.budeaca@iiccr.ro

Persoană de contact:

Alin Mureşan
0731.440.027
universitatea@iiccr.ro

Regulamentul Universitatii de Vara

pdf descarcă document (PDF)

Declaratie

pdf descarcă document (PDF)

Model de transcriere

pdf descarcă document (PDF)

Ghid de interviu

pdf descarcă document (PDF)

Ghid de interviu 2

pdf descarcă document (PDF)

Niciun comentariu: