miercuri, mai 28, 2008

Concerte la Filarmonica din Ploieşti


Un program plin de interes, atrăgător, propune, pentru concertul din această săptămână, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti.
The image “http://www.ziarulprahova.ro/files/news/2/m_1977.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru, joi 29 mai, la ora 18,30, în sala Cercului Militar din Ploieşti, vom asculta trei concerte pentru instrumente soliste şi orchestră: „Passioni amorose” pentru contrabaşi şi orchestră de Giovanni Bottesini – solişti: Stelian Dima Rezmeriţă şi Vasile Marian; Concertul nr. 2 în Si bemol major pentru pian şi orchestră de Beethoven – solist, Alvise Pascucci (Italia) şi Concertul în la minor pentru pian şi orchestră de Schumann – solistă: Alexandra Costin.

http://www.thomasmartin.co.uk/photos/cd1.jpg

Născută la 13 mai 1980, la Bucureşti, Alexandra Costin a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesoarei Dana Borşan. În perioada 1995–2002 a studiat, ca bursieră, la Academia de vară din Cervo, Academia Internaţională de Muzică din Nisa, la Wiener Music Seminar, iar după încheierea studiilor a mai urmat un an la Mozarteum din Salzburg, ca beneficiară a unei burse Erasmus. Este absolventă de master la Baylor University, S.U.A., la clasa profesoarei Krassimira Jordan şi doctorand la Boston University, clasa profesorului Anthony di Bonaventura.

http://agenda.liternet.ro/imagini04/alexandra_costin3.jpg
The image “http://agenda.liternet.ro/imagini04/alexandra_costin2.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Laureată a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, Alexandra Costin a susţinut concerte în compania filarmonicilor din Bacău, Ploieşti, Oradea, Arad, Târgu Mureş, Craiova, Timişoara, a Orchestrei de Cameră şi a Orchestrei Naţionale Radio, a Orchestrei simfonice din Maracaibo (Venezuela), a Orchestrei Simfonice Naţionale din Taiwan, dar şi numeroase recitaluri în România şi în străinătate (Austria, Germania, Franţa, Grecia), concertele şi recitalurile sale bucurându-se de succes, ca şi înregistrările realizate la radio şi televiziune. Trei dintre acestea au fost cuprinse pe primul său CD (Casa Radio, 2003), edificator pentru arta interpretei şi pentru repertoriul sau: Sonata nr. 1, op. 11 de Schumann, Sonata nr. 2, op. 14 de Prokofiev şi Concertul nr. 2 de Saint-Saens, cu Orchestra Naţională Radio, dirijată de Ilarion Ionescu-Galaţi. Cântul Alexandrei Costin, scrie compozitorul Dumitru Capoianu, „menţine la cea mai înaltă cotă interesul ascultătorului, textul muzical, dar mai ales subtextul, capătă o anumită credibilitate, mult râvnită de alţi confraţi maturi. A te lansa în audierea muzicii cu Alexandra Costin devine, astfel, o aventură pasionantă, incitantă. Interpreta pune stăpânire pe ascultător de la prima până la ultima notă cântată şi asta se dovedeşte a nu fi cu putinţă decât cu preţul întregului arsenal de mijloace”. (Tudor Cristian)

Niciun comentariu: