vineri, mai 30, 2008

DNA...


29 mai 2008
Nr. 121/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii CIORCHINĂ CĂTĂLIN EMANUEL, ofiţer de poliţie, cu gradul de subcomisar, în cadrul Secţiei Poliţie Autostrăzi şi SANDU CONSTANTIN CORNEL, agent şef adjunct în cadrul aceleiaşi unităţi de poliţie, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada 13 martie 2008 – 28 mai 2008, inculpatul Ciorchină Cătălin Emanuel, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, a pretins şi primit de la trei conducători auto suma totală de 660 RON, pentru a nu le întocmi proces verbal de sancţionare contravenţională pentru încălcarea unor norme privind circulaţia pe drumurile publice.
La data de 28 mai 2008, inculpatul Ciorchină Cătălin Emanuel a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, după ce a primit de la unul din conducătorii auto menţionaţi mai sus suma de 600 RON.
De asemenea, în perioada 13 martie 2008 – 16 mai 2005, inculpatul Sandu Constantin Cornel, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, a pretins şi primit de la trei conducători auto suma totală de 850 RON, pentru ca, în schimb, să nu le aplice acestora sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere.
La data de 28 mai 2008, procurorii au dispus reţinerea inculpatului Ciorchină Cătălin Emanuel pe timp de 13 ore, iar la data de 29 mai 2008 au dispus reţinerea inculpatului Sandu Constantin Cornel pe timp de 12 ore.
La data de 29 mai 2008, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a ambilor inculpaţi pe termen de 29 de zile.
În instrumentarea acestei cauze, procurorii DNA au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Niciun comentariu: