vineri, mai 30, 2008

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ziua a doua


A doua zi a festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (ediţia a XV-a), astăzi, 30 mai, va începe, la ora 11,30, în Foaierul Bibliotecii Astra (clădirea nouă) cu lansarea volumelor scriitorului belgian Paul Emond, „Peisaj cu om gol în zăpadă”, „Vizita plenipotenţiarului cultural la bazilica de pe colină”, „Tete-à-Tete”, apărute la Editura FIDES din Iaşi (2007–2008).
The image “http://image.evene.fr/img/livres/g/2804022919.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.The image “http://www.servicedulivre.be/fiches/e/photo-e/Emond2.gif” cannot be displayed, because it contains errors.
The image “http://www.librairiewb.com/images/livres/litterature/gfLITT01.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.http://www.saint-louis.fr/sl/img/bina112678477810045C1E8B160312C4?width=200
În continuare, la ora 12,00, în sala de lectură a Bibliotecii va avea loc un spectacol-lectură cu piesă „Malaga” de Paul Emond (n. în 1944, la Bruxelles), romancier, eseist, unul dintre dramaturgii belgieni de succes de astăzi. „Malaga” este comedia umană a unei societăţi restrânse, radiografiată în spirit burlesc.

În Piaţa Mică şi în Parcul Sub arini, de la ora 15,00, va putea fi văzută o nouă reprezentaţie din seria Urbanthropus a Companiei Da Motus! din Fribourg (Elveţia), în regia lui Antonio Bühler. „Da Motus! nu poate fi numită nici teatru, nici dans, nici propunere sculpturală convenţională; este toate acestea la un loc şi ceva în plus.” („El Tiempo”, 12 august 1999). „…artişti cameleoni… un frumos exemplu de mimetism artistic… arta lor este înainte de toate un dans în căutarea sensului.” („Tanz der Dinge”, nr. 53 febr./martie 2001).

În parcarea Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, la ora 15,00, este programat al doilea spectacol al teatrului sibian cu „Astăzi nu se fumează” în regia lui Gavriil Pinte (premiera a avut loc ieri). La ora 19,00 în sala Teatrului se va juca al doilea spectacol cu „Lulu” de Frank Wedekind, în regia lui Silviu Purcărete, şi el, premieră oferită în prima zi a festivalului.

a Muzeul Bruckental (Muzeul de Istorie Naturală), la ora 17,00, va fi vernisată expoziţia Mari artişti ai programului Sibiu – Capitală culturală europeană 2007 şi Instantanee din teatru. La 17,30, în curtea interioară a Primăriei din Sibiu se va deschide expoziţia de fotografie FITS (Festivalul Internaţional de teatru Sibiu).
În Parcul Măgura din Cisnădie, la ora 18,00, va concerta fanfara belgiană „Alimentation Générale”.

La ora 21,30, în Piaţa Mare din Sibiu este programat spectacolul „Veles et vents” al trupei spaniole Xarxa Theatre, regia: Leandre Ll. Escamilla şi Manuel V. Vilanova. La aceeaşi oră, la Imperium Puib va avea loc concertul formaţiei franceze „La goutte au nez”. Hala Libra – Balanţa (ora 22,00) va găzdui al doilea spectacol de kabuki, cu „Summer festival: A mirror of Osaka, în regia lui Kushida Kazuyoshi – Heiseinakamura-za.

La ora 22,30, în Piaţa Mare va evolua trupa australiană Raw Dance Company – spectacolul „Raw Metal”, în regia lui Andrew Fee.
La aceeaşi oră, la Pavilion 2007, Vertigo Dance Company (Israel) va oferi spectacolul „Zgomot alb” în coregrafia lui Noa Wertheim. Muzica: Ran Bagno. Cu: Ivica Bago, Alon Karniel, Maya Resheff, Shiran Sharabi, Oren Tishler, Eyal Visner, Rina Wertheim-Koren, Anat Yaffe, Vova Zak, Carmi Zisapel. „«Zgomot alb» doreşte să cedeze în faţa forţei gravitaţiei şi să reintre în contact cu universul, cu forţa vieţii care ne leagă de pământ, cu oamenii. Să redevenim o parte a întregului, dominându-l.” (Tudor Cristian)

Niciun comentariu: