joi, mai 29, 2008

Informatie de presa - Dan Carlan


http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/523/7576/2540090/1/carlan.jpg
Marti, 27 mai 2008, printr-o declaratie politica în conferinta de presa, am cerut public CNSAS un raspuns oficial la cererea pe care am înregistrat-o în data de 25 aprilie, privind situatia colaborarii cu structurile Securitatii, pentru un numar de 5 (cinci) candidati importanti la alegerile locale din judetul Iasi.
The image “http://www.iasiinfo.ro/images/stiri/dan%20carlan_1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Potrivit declaratiei politice, am anuntat public faptul ca detin informatii certe, potrivit carora printre cei cinci candidati exista doua cazuri de declaratie în fals la dosarul de candidatura. Am mai anuntat faptul ca, data fiind depasirea a 30 de zile de la data solicitarii adresate CNSAS, daca pâna joi 29 mai, orele 14.00, nu primesc un raspuns oficial, voi fi nevoit sa comunic eu public numele celor doi candidati, din respect pentru dreptul alegatorilor de a fi în cunostinta de cauza la data alegerilor locale.

În sedinta de astazi a Colegiului CNSAS nu s-a luat în discutie niciun candidat de la Iasi. Deoarece nu am primit nici astazi (penultima zi de campanie electorala) un raspuns oficial de la CNSAS, îmi completez declaratia politica prezentata în conferinta de presa cu urmatoarele precizari:

The image “http://www.ziaruldeiasi.ro/files/cms/z_is/archive/2006/6/28/NATIONAL%20&%20EXTERN/CARLAN-DAN3.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Candidatul PSD pentru functia de Primar al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat în fals, la depunerea candidaturii, faptul ca nu ar fi fost colaborator al fostei Securitati. Sub numele conspirativ "Mihai", Gheorghe Nichita a fost informator al Securitatii, cu angajament scris, cu note informative si cu state de plata prin care a încasat bani pentru notele informative furnizate Securitatii.

The image “http://www.newsiasi.ro/img/carlan_orizont2020.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Candidatul PSD pentru functia de Presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, figureaza într-un dosar de retea al fostei Securitati, fiind custode al unei case conspirative. Din acest motiv, în anul 2006 Constantin Simirad a fost comunicat autoritatilor române, de catre autoritatile SUA, pe lista diplomatilor carora li se interzice dreptul de acces la informatii clasificate NATO. Ca urmare a acestei cerinte NATO, în acelasi an, Ministerul Afacerilor Externe a initiat rechemarea de la post a ambasadorului în Cuba, înainte de încheierea mandatului.

The image “http://www.ziarulorizont.ro/wp-content/uploads/2008/03/carlan-net.gif” cannot be displayed, because it contains errors.

Este datoria si dreptul exclusiv al CNSAS sa puna oficial la dispozitia publicului documentele si informatiile detaliate privind cele doua cazuri. Mentionez faptul ca cei doi au obtinut în trecut certificate CNSAS, privind necolaborarea cu fosta Securitate, în conditiile vechii legi CNSAS, în care dosarele lor au fost retinute în asa-numita rezerva privind siguranta nationala. Potrivit noilor prevederi legale (OUG 24/2008) începând din ianuarie 2008, CNSAS are acces nelimitat la absolut toate dosarele. Ca urmare, tot potrivit noii legi a CNSAS, adeverintele vechi urmeaza a fi actualizate cu noile informatii disponibile prin accesul la dosarele protejate în trecut.

Senator Dan Cârlan

http://www.newsiasi.ro/images/banners/Clienti/PDL/dancarlan.jpg

Un comentariu:

Anonim spunea...

Este foarte bine ce a facut Carlan si acum urmeaza:
Daca este adevarat ce spune, cei doi au treaba cu procuratura ptr declaratii false si daca nu este se aplica implicit reversul medaliei, adica calomnie, dar bravo lui Carlan ca a avut curajul sa-si asume raspunderea.
O sa vedem care este adevarul. dar cei doi nu vor avea curaj sa-i faca actiune in justitie, caci atunci si CNSAS nu poate evita comunicarea dosarelor, si-mi spune mie o pasarica ca dl Carlan nu minte. Dar poate ca si el era ofiterul de legatura?
Interesante perspective se deschid ptr dulce targul Iesilor.