vineri, mai 30, 2008

Ultimii metri de campanie


Guşă - Îmi cer scuze că aţi vrut să-mi daţi un cap în gură; Oprescu - Îmi cer scuze că nu am făcut-o

Candidatul PIN la Primăria Capitalei Cozmin Guşă l-a acuzat, joi, la Pro Tv, pe contracandidatul său, independentul Sorin Oprescu, că într-un interviu a spus că-i va trage un cap în gură, în replică, Oprescu spunând că refuză să discute cu el până nu-şi cere scuze pentru insultele la adresa sa. Cozmin Guşă, Sorin Oprescu, Vasile Blaga, Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu au participat, la Pro Tv, la emisiunea "Angajăm primar". Fiecare candidat a primit un număr de ordine şi trebuia să adreseze o întrebare candidatului următor. Astfel, Cozmin Guşă s-a referit la declaraţia lui Sorin Oprescu, dintr-un cotidian central, conform căreia acesta ar fi spus că, dacă îl întâlneşte, îi trage "aşa un cap în gură, să vadă el cum se discută în politică". Guşă l-a întrebat pe Cristian Diaconescu cum crede că-i va trage Sorin Oprescu, cu statura sa de "aproape pensionar", un cap în gură şi ce crede că a gândit când a spus acest lucru. În replică, Sorin Oprescu a spus: "Pot să exemplific eu", moment în care Cozmin Guşă s-a dus lângă el şi l-a întrebat cum avea de gând să-i dea un cap în gură, la care candidatul independent a precizat că aceasta era o metaforă şi că refuză să discute cu el până când nu îşi va cere scuze pentru insultele pe care i le-a adresat în cele patru săptămâni de campanie electorală. În acest moment al discuţiei a intervenit moderatorul Cristian Tabără, care s-a aşezat între cei doi. Guşă i-a replicat lui Oprescu: "Îmi cer scuze că aţi vrut să-mi daţi un cap în gură". "Iar eu îmi cer scuze că nu am făcut-o", a spus râzând Sorin Oprescu.




Oprescu i-a făcut cadou lui Blaga un binoclu, pentru a se uita la "autostrada zburătoare"

Candidatul independent la Primăria Capitalei Sorin Oprescu i-a oferit, joi seară, la Pro Tv, candidatului PDL Vasile Blaga, un binoclu, pentru a se putea uita la "autostrada zburătoare".

Cozmin Guşă, Sorin Oprescu, Vasile Blaga, Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu au participat, la Pro Tv, la emisiunea "Angajăm primar".

La finalul emisiunii, Sorin Oprescu i-a făcut cadou lui Blaga un binoclu, ca să aibă o amintire plăcută a ceea ce s-a întâmplat în acea ultimă seară de campanie.

De asemenea, Oprescu i-a spus lui Vasile Blaga să folosească binoclul pentru a se uita la "autostrada zburătoare" şi să afirme: "Uite că se poate!".

Candidatul independent s-a referit la autostrada suspendată pe care el o propune ca soluţie pentru traficul din Capitală, proiect numit de contracandidatul său "autostrada zburătoare".

Vasile Blaga i-a răspuns lui Oprescu că nu poate suplini cu şmecherii lipsa de program.

"Nu sunt şmecherii, a fost un cadou", a declarat Sorin Oprescu.

Oprescu îl întreabă pe Blaga al cui buldog va mai fi

Candidatul independent Sorin Oprescu l-a întrebat, joi seară, la Pro Tv, pe contracandidatul său de la PDL Vasile Blaga al cui buldog va fi după ce Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte, în replică, Blaga spunând că va rămâne membru PD şi nu va fi "independent de conjunctură" ca el. Cozmin Guşă, Sorin Oprescu, Vasile Blaga, Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu au participat, la Pro Tv, la emisiunea "Angajăm primar". Fiecare candidat a primit un număr de ordine şi trebuia să adreseze o întrebare candidatului următor. "V-aţi asumat cu mândrie statutul de buldog al lui Traian Băsescu. Aţi fost buldogul lui Ion Iliescu, apoi al lui Petre Roman. Dacă Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte în 2009, al cui buldog veţi fi?", l-a întrebat Oprescu pe Blaga. Candidatul PDL la Primăria Generală a răspuns că nu a fost niciodată buldogul lui Ion Iliescu. "Mi-am dat seama ce hram poartă şi l-am părăsit cu grupul care a format PD în 1991. Dumneavoastră aţi venit la Iliescu după mineriade, după ce a nenorocit România", a spus Blaga. El a precizat că este şi va rămâne membru al PD, indiferent cine va fi conducătorul acestui partid.

"Eu nu sunt un independent de conjunctură ca dumneata. Nu v-a convenit că nu v-a lăsat domnul Vanghelie cap de listă, în calitate de primar general, că dacă accepta tandemul cu dumneavoastră, dumneavoastră primar general, el viceprimar, astăzi nu mai eraţi independent", a replicat Vasile Blaga.

Invitat de moderator să răspundă, Sorin Oprescu a spus: "Eu am înţeles foarte clar că, dacă nu-l ia nimeni pe domnul Blaga, îl iau eu buldogul meu".

Orban către Oprescu: Inelul median nu poate fi paralel cu autostrada nord-sud, pentru că e inel

Candidatul PNL la Primăria Capitalei Ludovic Orban şi independentul Sorin Oprescu au avut un dialog, joi seară, la Pro Tv, pe tema inelului median al Bucureştiului, Oprescu spunând că va fi paralel cu autostrada suspendată, iar Orban atenţionându-l că inelul nu poate fi paralel.

Cozmin Guşă, Sorin Oprescu, Vasile Blaga, Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu au participat, la Pro Tv, la emisiunea "Angajăm primar".

Fiecare candidat a primit un număr de ordine şi trebuia să adreseze o întrebare candidatului următor.

Orban l-a întrebat pe Oprescu care este traseul inelului median al Capitalei, care se află între inelul interior şi centură, şi care va fi traseul autostrăzii nord-sud propusă de candidatul independent.

"Inelul median va fi paralel cu autostrada nord-sud, pe care intenţionez să o proiecteze specialiştii şi s-o fac", a venit prompt răspunsul lui Sorin Oprescu.

Orban a replicat: "Inelul median nu poate să fie paralel pentru că e inel. Inelul median este deja gândit, are deja în componenţă structuri de străzi".



CV Tudor a făcut scandal în direct la TVR 1
CV  Tudor a făcut scandal în direct la TVR 1 (Imagine: Mediafax Foto)
Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a provocat scandal, joi seară, la TVR 1, insultându-i pe moderatorul Liviu Mihaiu şi pe invitatul Dragoş Bucurenci, acesta din urmă părăsind de altfel emisiunea. Incidentul a izbucnit în momentul în care Bucurenci i-a cerut lui Vadim Tudor să-şi încheie intervenţia, spunându-i că are doar un minut la dispoziţie. "Vă rog să respectaţi timpul! Aveţi un minut. Dumneavoastră, când sunteţi la televizor, eu schimb. Aici aveţi un minut", i-a spus Dragoş Bucurenci liderului PRM. Revoltat, Corneliu Vadim Tudor i-a spus acestuia, pe ton răstit: "Du-te, domnule, că arăţi ca o maimuţă. Nu ţi-e ruşine să-mi vorbeşti mie, Corneliu Vadim Tudor, aşa?". În acel moment, Bucurenci a părăsit emisiunea, iar liderul PRM a continuat vociferările, în timp ce Liviu Mihaiu îi cerea să înceteze, ameninţându-l că îi taie microfonul. "Tare mi-e teamă că şi voi trăiţi din bani negri", striga Vadim Tudor. El a vorbit şi despre fraudarea alegerilor, acuzând faptul că se pregăteşte o "colosală" fraudă electorală, mai ales în Capitală, aducând acuzaţii şi la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Liviu Mihaiu a încercat din nou să-l tempereze pe liderul PRM, care însă şi-a continuat discursul, chiar şi fără microfon. În replică la acuzaţiile lui Vadim Tudor la adresa sa, Mihaiu i-a spus: "Reprezinţi paradigma slugilor Securităţii. (...) Sunteţi cântăreţul dictatorului. Nu încercaţi să faceţi judecăţi morale, aici în studio". Moderatorul a cerut ca Vadim Tudor să fie evacuat. "Există cineva în stare în Televiziunea Română să-l evacueze pe acest domn?", a întrebat el. Imediat, liderul PRM a strigat: "Hai sictir, de vagabond!".

Pe ultima sută de metri, domnul Ludovic Orban a primit în ochii mei o mare bilă albă pentru afirmaţia: "Inelul median nu poate fi paralel cu autostrada nord-sud, pentru că e inel". Chapeau, mon vieux! Chapeau!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Haios,
La Mamaia pe promenada de la Hotel Parc la Cazinou, pr unde sunt palmierii lui Mazare(initial era un altul ?)Gusa a pus niste postere mari cu poza si lozinca lui si unde mai scrie ca afiseaza aici(la Mamaia) caci in Bucuresti este interzis.
Blat cu Mazare? Glumesc....