marți, iulie 29, 2008

Bogdan Olteanu candidează într-un colegiu din Sectorul 1 al Capitalei



Bogdan Olteanu candidează într-un colegiu din Sectorul 1 al Capitalei
Candidatura lui Bogdan Olteanu, pentru alegerile parlamentare, într-un colegiu electoral din Sectorul 1 al Capitalei a primit girul conducerii centrale a PNL, decizia fiind luată în şedinţa Biroului Politic Central al liberalilor, care s-a desfăşurat luni seara.

"La Sectorul 1 a existat o problemă. Aşa cum deja ştiţi, conducerea Sectorului 1 a prezentat o listă de candidaţi. Preşedintele Camerei, colegul nostru Bogdan Olteanu, nu figura printre propunerile sectorului. Domnia sa şi-a supus la vot candidatura în Biroul Politic Central, într-un colegiu din sectorul 1, iar BPC, printr-un vot foarte clar a acceptat candidatura sa", a declarat vicepreşedintele PNL Crin Antonescu.

Potrivit lui Antonescu, în Sectorul 1 au fost desemnaţi pentru a fi validaţi în Delegaţia Permanentă patru candidaţi pentru Camera Deputaţilor, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, în colegiul din nord-estul sectorului, Ludovic Orban, colegiul din sud-est, Bogdan Olteanu, în colegiul de nord-vest şi Daniel Budunescu, în sud-vest, iar pentru Senat doar un candidat pentru cele două colegii, respectiv Crin Antonescu.

De asemenea, Crin Antonescu a spus că au fost votaţi şi candidaţii din sectoarele 4, 5, 6 şi, parţial, 3.

La rândul său, Bogdan Olteanu a afirmat că a cerut partidului un vot de încredere pentru candidatura sa la Bucureşti.

El a apreciat totodată că a fost supus unor "atacuri anonime" din partea "rechinilor imobiliari" pentru opoziţia sa privind construirea de imobile în zonele verzi sau pentru desfiinţarea ştrandului şi stadionului Tineretului.

"Am clarificat şi situaţia mult discutată a candidaturilor din Bucureşti. Am cerut partidului un vot de încredere pentru candidatura mea la Bucureşti şi mi-a fost acordat cu 20 de voturi din 23, parcă. Înţeleg că este un colegiu complicat, înţeleg că este un colegiu care cuprinde ştrandul Tineretului, parcul Tineretului, zona Băneasa, zone în care constructorii au interese mari. Acum înţeleg de unde vin atacurile la adresa mea, atacuri anonime. Voi susţine în continuare legea privind interzicerea construirii în parcuri, mă voi opune desfiinţării ştrandului Tineretului, a stadionului Tineretului şi construirii exclusive de imobile, fără spaţii verzi, în zona Băneasa", a declarat Olteanu.

Niciun comentariu: