luni, iulie 28, 2008

"Cuvintele uitate ale admiraţiei", la Gdańsk


Până pe 9 august la Gdańsk, în Polonia, se desfăşoară Campania „Cuvintele uitate ale admiraţiei”, care a fost lansată în decembrie 2007 la Varşovia.


Graţie succesului său, constatat imediat după lansare, a fost reluată şi la Cracovia. Timp de 21 de zile, campania este repetată pe principalele rute de transport în comun din Gdańsk, oraş care în lunile de vară este una dintre cele mai mari atracţii turistice pentru polonezi dar şi pentru turiştii străini. În perioada septembrie-octombrie campania va fi reluată şi la Poznań.

Autobuzele de pe rutele principale ale Gdańsk-ului poartă prin oraş mari panouri cu chipurile Papei Ioan Paul al II-lea, mareşalului Józef Piłsudski, marelelui poet Julian Tuwim şi scriitoarei Kazimiera Iłłakowiczówna, împreună cu citate favorabile la adresa României şi românilor:

Papa Ioan Paul al II-lea – „România este grădina Maicii Domnului”; mareşalul Józef Piłsudski – „Alianţa polono-română trebuie să dureze”; Julian Tuwim – „Dacă-i vorba de bani, e mai sigur să-mi stea în buzunare, dacă vine vorba de alianţe, atunci să le facem cu românii”; Kazimiera Iłłakowiczówna – „Poporul român a fost pentru noi un adevărat frate.” (Tudor Cristian - AMOS News)

Niciun comentariu: