luni, iulie 28, 2008

PD-L a început racolarea personalităţilor cu simpatii de dreapta


PD-L îşi va prezenta lista candidaţilor pentru alegerile legislative din acest an în data de 11 August.

Până atunci, conducerea centrală a partidului va încerca să atragă cât mai multe personalităţi din Theodor Stolojan a menţionat că până în prezent majoritatea organizaţiilor judeţene au transmis listele cu propunerile pentru Parlament, urmând ca acestea să fie analizate de către o Comisie, pentru a se vedea în ce măsură corespund ele cu o serie de criterii stabilite de democrat-liberali.

Este vorba despre vechime în partid, notorietate, competenţă profesională şi moralitate.

"Doar două organizaţii nu au trimis deocamdată aceste propuneri, deoarece liderii sunt în concediu. ESse vorba despre Bistriţa Năsăud şi Teleorman (...). Pe 11 August va fi prezentarea candidaţilor pe colegii. Guvernul are obligaţia de a emite hotărârea cu colegii uninominale. La sfârşitul lunii, trebuiesc cunoscutre colegiile". a menţionat Stolojan.

Liderul PD-L a menţionat că partidul său va înerca să atragă în această periaodă o serie de personalităţi din România, care doresc să facă politică de dreapta. PD-L a oferit invitaţia de a candida, în anumite colegii, şi Monicăi Macovei (fost ministru al Justiţiei în Cabinetul Tăriceanu 1), dar şi lui Gabriel Liiceanu (scriitor). Cu toate acestea, Stolojan a menţionat că deocamdată nici Macovei, şi nici Muscă nu se află pe listele candidaţilor PD-L. (Cosmin Buhuş - AMOS News)

Niciun comentariu: