marți, iulie 29, 2008

Preşedintele PSD Târgu Mureş, Vasile Boloş, a demisionat


Preşedintele PSD Târgu Mureş, Vasile Boloş, a demisionat (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a declarat, marţi, că liderul organizaţiei municipale Târgu Mureş, Vasile Boloş, a demisionat din funcţie, gestul său fiind pus pe seama rezultatului la alegerile din organizaţie, care au avut loc săptămâna trecută.

"Am luat act de depunerea mandatului preşedintelui organizaţiei municipale, domnul profesor Vasile Boloş, nu vreau să comentez acest subiect, probabil că mâine (miercuri - n.r.) vom avea o Delegaţie Permanentă în noua formulă, în care vom discuta problema municipiului şi a demisiei domnului preşedinte Boloş Vasile. Dacă am înţeles bine textul acestui document de depunere a mandatului, gestul ar veni în urma votului din Consiliul Judeţean al PSD şi a faptului că nu a fost votat de colegi ca vicepreşedinte", a declarat, marţi, Alexandru Petru Frătean, ales preşedinte al PSD Mureş în urma votului de vineri.

Preşedintele PSD Mureş a precizat că Boloş va rămâne consilier judeţean, întrucât acesta nu a renunţat la calitatea de membru al PSD şi că acesta chiar şi-a exprimat dorinţa de a lucra şi mai bine în această calitate.

Vasile Boloş nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri.

Boloş face parte dintre semnatarii scrisorii adresate de Biroul Permanent al PSD Mureş conducerii partidului, în urmă cu câteva săptămâni, şi în care se cerea repunerea în funcţie a preşedintelui demisionar al filialei, Ovidiu Natea, în locul lui Frătean, care tocmai fusese numit preşedinte interimar al organizaţiei, însărcinat cu pregătirea alegerilor.

La Conferinţa Extraordinară a PSD Mureş de vineri, Frătean s-a impus, la o diferenţă de 55 de voturi, în faţa principalului său contracandidat, senatorul Cristian Radu Georgescu, considerat un discipol al fostului preşedinte.

Niciun comentariu: