marți, iulie 29, 2008

Prima turbină de înaltă eficienţă din România va produce electricitate pentru toate casele din Bucureşti


La centrala electrică de termoficare Bucureşti Vest au fost încheiate probele de conectare în paralel la sistemul energetic naţional a noii turbine cu gaze, instalaţie de înalt randament care, la capacitate maximă, va furniza suficientă energie electrică pentru acoperirea consumului casnic al întregii Capitale.

Prima instalaţie în ciclu combinat realizată în România şi, totodată, prima turbină de mare capacitate pusă în funcţiune în ţara noastră după 1990, aceasta recuperează şi gazele produse în urmă arderii combustibilului, având o putere electrică instalată de cca 190 MW.

De asemenea, în regim de vârf, noua instalaţie va produce şi circa 170 gcalorii/oră, o cantitate de energie termică suficientă pentru consumul de apa caldă menajeră şi căldură a aproximativ 200.000 de persoane a€“ o zecime din populaţia Capitalei sau echivalentul a două cartiere precum Drumul Taberei şi Militari.
The image “http://www.utmidia.ro/images/poza2.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Noua instalaţie este prima dintr-un şir de proiecte ambiţioase de modernizare pe care le are în vedere societatea Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), producătorul de energie termică al Capitalei, în cele şapte centrale electrice din subordine.
http://www.elcen.ro/Imagini/Acasa/Imagini/Bucuresti/Bucuresti%20Sud/Sala%20masini.jpg
La nivel naţional, ELCEN este primul producător de energie termică produsă în centrale termoelectrice, producând anual cca 40 la sută din energia termică distribuită în sistem centralizat, şi aproximativ 13 procente din cantitatea de electricitate generată în întreagă ţara. (Marian Pârvulescu - AMOS News)

Niciun comentariu: