joi, iulie 31, 2008

Radu Mazăre, la DNA pentru a-şi vedea dosarul penal



Primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a prezentat, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El a fost citat pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală.

Parcă sfidător, Mazăre a venit îmbrăcat într-o ţinută în stil militar. Întrebat de ce a adoptat o astfel de atitudine, edilul Constanţei a răspuns că este în război cu slugile politice ale lui Băsescu, iar până nu va termina lupta nu va renunţa nici la acest stil vestimentar.

Mazăre a aflat miercuri că prejudiciul din dosarul în care este cercetat a fost stabilit de un contabil de bancă şi de un topograf. Fapt pentru care s-a arătat foarte indignat de această procedură, susţinând că "până şi într-un proces de divorţ se folosesc experţi".

Edilul Constanţei a precizat că a depus cererea de recuzare şi apoi a declarat că ar fi bine să afle şi reprezentanţii Uniunii Europene (UE) despre cazul său. Cererea sa va fi analizată e procurorul general, Codruţa Kovesi.

Curtea de Apel Constanţa a decis, la sfâşitul lunii Iunie, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) trebuie să furnizeze mai multe informaţii legate de doi dintre specialiştii instituţiei care au întocmit un raport cu prejudiciile aduse de Mazăre. În dosarul penal, primarul social-democrat este acuzat de retrocedarea imobilelor preluate abuziv în perioada 1945 - 1989. Prin acestea ar fi adus un prejudiciu de 100 de milioane de euro adus statului.

Ulterior, Curtea de Apel Constanţa a respins solicitarea DNA de suspendare provizorie a executării sentinţei. (Florentina Cristescu - AMOS News)

Niciun comentariu: