luni, octombrie 06, 2008

DNA...


03 octombrie 2008
Nr. 251/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:
- ION MIGDAL şi MIALCA SANDU, ambii recidivişti, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, respectiv trafic de influenţă în formă continuată.
- FERKI SANDU în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă
- BALINT LIDIA în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada mai – septembrie 2008, Mialca Sandu, cu sprijinul inculpaţilor Migdal Ion şi Ferki Sandu, a pretins şi primit de la mai multe persoane, sume cuprinse între 10.000 euro şi 30.000 euro lăsând să se creadă că au influenţă pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bucureşti şi ai Tribunalului Bucureşti care au competenţa să dispună cercetarea în stare de libertate a unor inculpaţi deţinuţi în penitenciare.
Astfel, Mialca Sandu şi Ion Migdal au primit de la Balint Lidia suma de 30.000 euro lăsând să se creadă că au influenţă asupra magistratului Judecătoriei Sector 4 Bucureşti, desemnat în luna mai 2008 cu judecarea cererii de eliberare condiţionată formulată de Balint Ion, zis „Nuţu Cămătaru”, pentru a determina eliberarea acestuia din penitenciar.
De asemenea, Mialca Sandu ajutat de Ferki Sandu a primit suma de 25.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, desemnaţi cu judecarea recursului la încheierea de arestare a inculpatului Al Dulaimi A Mohamad (cercetat pentru trafic de migranţi), pentru a determina cercetarea în stare de liberate a acestuia.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală iar la data de 2 octombrie 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor Ion Migdal şi Mialca Sandu pe o perioadă de 24 de ore. La data de 3 octombrie 2008, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea celor doi inculpaţi pe termen de 29 de zile.
Cei doi inculpaţi arestaţi sunt recidivişti, fiind condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de stupefiante.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
La instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Stimate domn ,cineva posteaza in locul dumneavoastra pe http://www.basescu.ro/blog.php ,semneaza cam asa .|.. si cel putin doua postari au linkul blogului d-voastra ,postari in care nu va recunosc.Pentru confirmare ,va aduc la cunostinta si parerea unui bun amic BLUE ,postata pe blogul E. U."Biblio-Exista foarte multe limbi si dialecte in zona Mediteranei.

N-am mai fost demult pe la Basescu. Mi-e cam sila, azi pe la pranz mi-a zis cineva ca s-a vorbit azinoapte de mine. Intradevar, am postat cea la pranz si in seara asta am intrat iar sa vad ce se mai discuta. Am vazut ca exista cateva postari a cuiva cu un nick cam asa “.|..”. Cel putin una din postari daca nu doua, au un linck.
Stii care a culmea, e un linck de la blogul tau.
Biblio, mi-a placut ce i-ai zis, cu toate ca mi se pare putin ciudata exprimarea, nu parea a ta. Daca nu ai fost tu, cred ca e bine sa vezi."
In oricare dintre alternativele la care ma gandesc ,se pare ca se declanseaza un razboi pe toate fronturile ,in care noi[oamenii]vom fi nevoiti sa "etalam" tot ce e mai urat in noi,numai ca sa ne distrugem adversarul,si-atunci a la guerre comme a la guerre .Procedati cum credeti de cuviinta ,calde salutari