duminică, ianuarie 25, 2009

Două de vizitat, două de aplaudat şi două de dansat


Oana Botezatu face o paralelă între cultură şi sărbătoare. Interesant cum oamenii îşi aduc aminte de cultură atunci când privesc în interior. Poate că această introspecţie ar trebui realizată mai des.

Unirea din Arc şi teatru cu Beligan

Oana Botezatu
Sâmbătă, 24 Ianuarie 2009
Două de vizitat, două de aplaudat şi două de dansat! Poftiţi!

  • ARCUL DE TRIUMF. Astăzi şi mâine, la 150 de ani de la Unirea Principatelor, puteţi vizita, pe dinăuntru, Arcul de Triumf. De la 10.00 la 17.30, bucureştenii îşi pot clăti ochii cu expoziţii de fotografie, film şi muzică militară, efigii din bronz şi machete. În plus, pentru amatorii de parade, azi, de la ora 12.00, se va organiza un ceremonial care reconstituie momente ale istoriei militare din perioada lui Alexandru Ioan Cuza.

  • CRISTALE. La Muzeul Naţional de Geologie se organizează „Târgul de minerale“, o expoziţie cu vânzare de podoabe, cristale şi geme. Azi şi mâine, de la 10.00 la 18.00, vizitatorii vor avea ocazia să admire şi să cumpere piese unicat, aduse de la Baia Mare, Brad, Roşia Montană, Ocna de Fier, Brazilia, Chile, Afganistan, SUA, Canada, India şi Australia. Biletul de intrare costă 3 sau 6 lei.
http://www.evz.ro/pictures/articles/big/40ef240faa73860705524faa07f1a32e.jpg
  • „ROMANŢIOŞII“. Inspiraţi de Julieta şi Romeo, vecinii Sylveta şi Percinet trăiesc o poveste de amor, de-o parte şi de alta a gardului care-i desparte. Irina Drăgănescu şi Vlad Udrescu le dau viaţă personajelor lui Edmond Rostand, în piesa „Romanţioşii“, care se poate vedea şi aplauda azi, la sediul UNATC.

    Spectacolul a fost realizat în cadrul proiectului „COMEDIA Ţ INE LA TINEri“ şi a avut premiera oficială în octombrie 2008. Intrarea e liberă.

  • „EGOISTUL“. Actorul Radu Beligan vă aşteaptă, mâine, cu „Egoistul“, de Jean Anouilh. La Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional, spectacolul va începe la ora 11.00 şi-i aduce, alături de maestrul Beligan, pe actorii Carmen Stănescu, Sanda Toma, Lamia Beligan şi Silviu Biriş. Biletul costă 16, 30 sau 40 de lei.
(sursa: evz.ro, http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: