miercuri, ianuarie 28, 2009

Florin Piersic, aplaudat mai bine de o oră la Cluj


UPDATE pentru ieri

Florin Piersic, aplaudat mai bine de o oră la Cluj (Imagine: Mediafax Foto)
Actorul clujean Florin Piersic a fost aplaudat, marţi seară, mai bine de o oră, de publicul prezent la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, pe scena căruia maestrul a jucat în spectacolul "Străini în noapte" chiar în ziua în care a împlinit 73 de ani.

Florin Piersic a împlinit, marţi, 73 de ani, iar sala Teatrului Naţional din Cluj-Napoca a fost arhiplină în seara în care actorul a jucat, alături de Emilia Popescu, în spectacolul "Străini în noapte", în regia lui Radu Beligan.

De altfel, regizorul Radu Beligan, a transmis, prin intermediul lui Florin Piersic, afecţiunea sa pentru publicul clujean şi faptul că ar fi vrut să se afle la Cluj-Napoca.

Florin Piersic şi Emilia Popescu au fost aplaudaţi, mai bine de o oră, de publicul care s-a ridicat în picioare, iar apoi spectatorii i-au cântat actorului "La mulţi ani".

Pe scenă a urcat taragotistul Dumitru Fărcaş, care, la rândul său, i-a cântat "La mulţi ani" lui Piersic, iar Emilia Popescu i-a dedicat actorului sărbătorit o poezie.

Florin Piersic a primit flori şi felicitări, pe scenă, din partea reprezentanţilor autorităţilor locale, printre care primarul interimar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

La un moment dat, Alin Tişe i-a spus lui Piersic că are o surpriză pentru el, iar pe un ecran a fost proiectat un mesaj al premierului Emil Boc. Acesta i-a transmis felicitări actorului şi i-a spus să nu îşi facă griji, întrucât nu doreşte să îi ia pensia şi salariul, adăugând că legea respectivă a fost interpretată greşit.

Florin Piersic a declarat, la finalul evenimentului de la Teatrul Naţional, că va pomeni, în toate interviurile pe care le va acorda în viitor, despre publicul din Cluj, pentru surprizele pe care i le-a făcut la sărbătorirea a 73 de ani şi pentru atmosfera din seara respectivă.

(sursa: http://www.mediafax.ro)

2 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Profit de ocazia revenirii tale pe acest subiect de suflet pentru arta dramatica romaneasca, pentru a evoca o amintire de suflet.
Cu ani in urma, cand ma pregateam sa ies din hotarul adolescentei, am vizionat o piesa foarte apreciata la Teatrul Foarte Mic din inima capitalei. Din distributie faceau parte doi actori de valoare: Tatiana Iekel si Nicolae Dinica.
La finalul piesei, atentia mi-a fost atrasa de prezenta unui barbat impunator din primul rand, care aclama dezlantuit si entuziast prestatia actoriceasca, tinand la piept un splendid buchet de frezii albe. Era Florin Piersic care tinea sa omagieze pe viu curgerea acelui act artistic.
LA MULTI ANI plini de forta si lumina, maestrului ce-a incantat si cucerit generatii intregi de admiratori!

Bibliotecaru spunea...

Şi Tatiana Iekel juca opt personaje, plus al nouălea, acela de a fi mama lui Florin Piersic Jr.