luni, ianuarie 26, 2009

Pentru mine, o veste bună...


Sunt un om care îmi trag seva din informaţia găsită pe INTERNET, o sursă nouă de informare este pentru mine ceva foarte bine venit. M-am bucurat deci auzind următoarea ştire:

Enciclopedia Britannica, gata de lansare pe Internet
Enciclopedia Britannica, gata de lansare pe Internet
Enciclopedia Britannica se lansează online, apelând numai la experţi şi cititori avizaţi care vor scrie materiale şi vor dezvolta anumite subiecte, fără a urma însă modelul Wikipedia, care permite tuturor internauţilor să contribuie la baza sa de informaţii, informează BBC News Online.

Conform proiectului pentru versiunea online a enciclopediei Britannica, cei care vor contribui cu materiale vor fi recompensaţi şi ajutaţi să îşi promoveze articolul în care îşi prezintă viziunea asupra unui anumit subiect.

Responsabilii proiectului au făcut cunoscut faptul că varianta online a Britannica nu va urma modelul Wikipedia, care permite unui număr mare de persoane să contribuie la realizarea conţinuturilor sale, ci preferă să facă o selecţie a colaboratorilor care vor redacta materialele din cadrul enciclopediei.

"Nu vom abdica de la responsabilităţile nostre de publisheri «îngropându-le» sub acest fenomen la modă în prezent numit «înţelepciunea mulţimilor»", a precizat Jorge Cauz, preşedinte al Enciclopediei Britannica.

"Credem că modul de elaborare şi documentare al materialelor este un proces colaborativ, dar nu şi democratic", a adăugat el.

Articolele create de experţi vor fi marcate cu ştampila "Britannica Checked", pentru a se distinge de cele create de utilizatori selectaţi să contribuie la conţinutul enciclopediei.

Recent, Britannica a lansat o versiune beta, care se va transforma în site-ul oficial Britannica Online. Demersurile de deschidere către public ale Enciclopedia Britannica includ şi un redesign al paginii web şi implementarea de instrumente web pe care vizitatorii să le poată utiliza pentru a-şi realiza materialele.

(sursa: http://www.mediafax.ro)

Site-ul http://www.britannica.com/ s-a deschis extrem de greu, din păcate.

Niciun comentariu: