luni, ianuarie 26, 2009

Roxana Boboc


Un nou tip de cultură, un nou tip de artă-imprecaţie.

Arta, de dragul artei
Adevarul Online - Luni, 26 Ianuarie 2009

"Doua saptamani, sase evenimente, o galerie" este un proiect gandit si pus la cale de catre Roxana Boboc, de profesie PR, care spune ca evenimentele nu au legatura cu ocupatia ei.

"Nu se pune problema de castiguri", ne-a declarat aceasta. Atunci de ce a initiat proiectul? "Pur si simplu am vrut sa promovez acesti oameni care au talent", a marturisit Roxana Boboc, care a adaugat ca artistii au reactionat imediat, ba chiar s-au implicat in organizarea evenimentului.

http://static.infoportal.ro/files/stiri/811/810965.jpg

Spatiu flexibil, exprimare libera

"Dintre artisti, unii s-au oferit sa creeze afisele, altii sa se ocupe de protocol. Practic, a fost o colaborare", a mai spus Roxana. Saptamana trecuta, joi, a avut loc deja primul eveniment - inaugurarea expozitiei de grafica si pictura "Omul care merge prin umbra", cu lucrari semnate de Andrei Gamart, din Republica Moldova.

Vineri a avut loc lansarea numarului 9 din revista "Stare de urgenta". Toate evenimentele se desfasoara in Galeria Montage. Roxana Boboc a inchiriat galeria, cu ajutorul lui Daniel Divrician, pentru o perioada de doua saptamani, dorind, de fapt, sa valorifice flexibilitatea spatiului.

"Galeria Montage merge pe ideea asta. Te poti juca cu spatiul: poate fi galerie sau, la fel de bine, sala de teatru. Ai astfel posibilitatea sa te exprimi liber", a explicat Roxana.

Expozitia va fi deschisa pana sambata, 7 februa­rie, ora 19.00, si va fi urmata de un concert si o petrecere. Concertul va fi sustinut de invitatul-surpriza al proiectului, Zsolt Fekete, muzician si student la Universitatea de Arta Teatrala din Targu Mures, care va canta din instrumentele numite tom-tom si conga.

Vineri, 6 februarie, de la ora 20.00, va avea loc un experiment de arta contemporana intitulat "Lectura stricata / Instalatie" de Greenplastic & Valchimic.

Lectura de poezie contemporana

Seria evenimentelor se va incheia sambata, pe 7 februarie, cu o seara de lectura, la care sunt invitati poetii contemporani Domnica Drumea, Dan Sociu, Gabriela Eftimie, Vasile Leac, Valentina Chirita, Oana Ninu, Elena Vladareanu, Hose Pablo, Andrei Gamart, Vlad Moldovan, Claudiu Komartin, Ruslan Carta, Razvan Tupa, KATA.

Accesul publicului este gratuit la toate evenimen­tele, iar adresa Galeriei Montage este Calea Calarasilor nr. 94, sector 3, Bucuresti.

Stand-up comedy si teatru

"Balan", un spectacol sustinut de actorul Robert Balan (foto), va avea loc joi, 29 ianuarie, de la ora 20.00, si este un stand-up comedy care porneste de la ideea ca mai multe persoane ce poarta numele de Balan au devenit vedete.

Sambata, 31 ianuarie, de la ora 19.30, publicul de teatru poate urmari avanpremiera spectacolului "Trei nopti cu Madox", dupa piesa lui Matei Visniec, jucata de trupa Teatrului Montage. Joi, 5 februarie, de la ora 19.30, se va juca premiera aceluiasi spectacol.
(sursa: Adevărul Online, http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: