marți, februarie 03, 2009

Oare are PSD un lider de calibru în pepiniera de cadre?


În PSD se simte nevoia unei autorităţi incontestabile. În ultimul timp, războaiele, jocul de interese, sondajele, manipularea, "divorţul" dintre centru şi provincie, autoritatea dorită de Mircea Geoană, gesturile de neconcordanţă, lipsa doctrinei, lipsa unei mize adevărate... Toate astea şi multe altele au dus la măcinarea PSD în bisericuţe. Nimeni nu mai este dispus să facă însă aripi la PSD. Se consideră deci că un nou lider îndeajuns de autoritar şi de necontestat, încât să nu fie nevoit să-şi impună autoritatea, este singura soluţie fiabilă. Dar el există, este posibil să existe un PSD-ist nepervertit însă cu orgoliul puterii dar îndeajuns de puternic încât să subjuge interesele de moment, gregare sau personale, unui concept mai larg şi mai stabil, cum ar fi doctrina partidului?

Iliescu declanşează operaţiunea “Căutaţi un Obama în PSD”
de Marian SULTĂNOIU | 03 FEBRUARIE 2009

•După o zi de incertitudini, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi directorul coordonator al Institutului “Ovidiu Şincai”, Adrian Severin, au căzut de acord asupra contracandidatului unic în lupta cu Băsescu: “Obama din PSD”


http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/3850894/1/web-ilici-vanghelie-andrei-spirache.jpg?width=800&height=600
Iliescu declanşează operaţiunea “Căutaţi un Obama în PSD”

Pesediştii au dat luni startul campaniei de găsire a unui candidat la prezidenţiale care să-l bată pe Traian Băsescu. Întrebat, de dimineaţă, despre posibilitatea desemnării unui candidat unic pentru Cotroceni, de către antibăsescieni, Ion Iliescu a afirmat că, deşi discuţia este prematură, nu se ştie de unde ar putea să sară iepurele. "Este inutil să facem previziuni de pe acum, legate de prezidenţiale. E normal ca până la urmă să fie o cursă internă în cadrul partidului, dar mai e timp, pentru că PSD are potenţial să îşi găsească un candidat propriu”, a declarat Iliescu. În cele din urmă, preşedintele de onoare al PSD a tras-o, şi el, către “soluţia Obama”. “Totuşi pot apărea surprize, ca şi în America. Cine se gândea acum câţiva ani la Obama, şi până la urmă a răsărit preşedintele Americii. E posibil ca şi in PSD să apară surprize ca în America", a spus Ion Iliescu.

Aceeaşi posibilitate o sugera şi Adrian Severin, cu o zi înainte. Întrebat, duminică, dacă vizează un anumit personaj politic atunci când susţine, - într-un raport întocmit de institutului pe care îl coordonează -, necesitatea coagulării deciziei politice în scopul susţinerii unui contracandidat unic pentru Băsescu, Severin nu a dat un nume, dar a făcut o analogie cu noul preşedinte al SUA, Barack Obama, despre care a spus că nimeni nu-l credita ca potenţial candidat în urmă cu doi ani.

Completându-se, cele două declaraţii ale liderilor PSD reconstituie portretul robot al eventualului contracandidat unic, care i se pregăteşte lui Băsescu: Obama din PSD.

marian.sultanoiu@gandul.info
(sursa: Gândul, http://www.infoportal.ro)

Niciun comentariu: