joi, octombrie 08, 2009

To bell, or no bell


Discutam acum puţin timp pe un "blog de intelectual" că Nobelul este accesibil românului în zona literaturii, dar că, pe lângă o carte bună, este nevoie şi publicarea ei în 5 sau 10 limbi de circulaţie internaţională.

Numai ce am terminat discuţia şi...

"... scriitoarea germană Herta Muller, născută în România, unde a și trăit până în 1987, a luat Premiul Nobel pentru Literatură..."

Când raţionam eu că românii au nevoie să fugă din România pentru a ajunge şi ei mai cunoscuţi prin lume... şi când mai raţionam şi că http://shelf-life.ew.com/2009/10/08/herta-muller-nobel-literature/

... citesc pe un blog politic cunoscut, un comentariu de doamnă profesoară cu specialitate filologie... (şi care nu se bucură de respectul meu)

"Pentru ce carte a luat asta Premiul Nobel că nu scrie nicăieri?… Ştie cineva?"

Stimata doamnă Herta Müller a luat Premiul Nobel cu justificarea..."who, with the concentration of poetry and the frankness of prose, depicts the landscape of the dispossessed"

http://nobelprize.org/mediaplayer/index.php?id=1175&player=1


http://nobelprize.org/mediaplayer/index.php?id=1176

Vorba domnului preşedinte Traian Băsescu, mai avem nevoie de nişte profesori de tinichigerie. Mai mulţi făuritori de tinichele, mai puţin filosofi...

Niciun comentariu: