vineri, aprilie 16, 2010

Recunoaşterea unei voci de înger


http://www.puterea.ro :
Angela Gheorghiu, nominalizată la Classical Brit Awards 2010

La această categorie, Angela Gheorghiu va concura cu soprana rusă Anna Netrebko şi cu violonista şi dirijoarea americană Marin Alsop. Toate cele trei artiste au fost recompensate cu această distincţie prestigioasă la ediţiile precedente, soprana română primind-o în 2001, cântăreaţa rusă în 2007 şi 2008, iar violonista americană în 2005.

Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema", de Puccini. În acelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Gala Classical Brit Awards 2010, prezentată de Myleene Klaas, va avea loc pe 13 mai, la Royal Albert Hall din Londra, şi va fi difuzată de postul de televiziune ITV1 pe 18 mai.

http://www.classicalbrits.co.uk/sites/all/themes/thebrits/media/images/classical-brits-logo.png

http://www.classicalbrits.co.uk/artist/angela-gheorghiu
http://www.classicalbrits.co.uk/sites/default/files/content-images/edp3703-005-MF_medium.jpg

http://www.angelagheorghiu.com/

Artista anului 2010 va fi o luptă foarte strânsă. Pe lângă soprana de origine română Angela Gheorghiu (câştigătoare în 2001), mai sunt nominalizate soprana de origine rusă Anna Netrebko (câştigătoare în 2007 şi 2008) şi violonista/dirijoare de origine americană Marin Alsop (câştigătoare în 2005).







Privesc la aceste doamne şi realizez cât de frumoasă este (ar putea fi) omenirea.

Niciun comentariu: