luni, ianuarie 24, 2011

Casa de Cultura a Sindicatelor Ploiesti vă va prilejui întâlnirea cu evenimentul CVARTETUL ARTYS si MUZICA LUMII


Aparent, privind dinspre Bucureşti, oraşul Ploieşti este un oraş lipsit de viaţă. Este un concept total greşit. În Ploieşti există o mişcare culturală puternică. Teatrul are trei secţiuni, dintre care cea de revistă îmi era foarte cunoscută acum câteva decenii (sper că este, încă, la fel de bună), Filarmonica „Paul Constantinescu" are în această săptămână două seri de muzică aleasă: Carl Maria von Weber, Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt, Felix-Mendelssohn Bartholdy...

La începutul lunii februarie Casa de Cultura a Sindicatelor Ploieşti găzduieşte o Piesă de succes a Bucureştilor, Pluralul Englezesc.

http://content.eventim.com/static/uploaded/at/images/sponsor/37274.jpg


Iată de ce nu este tocmai de mirare evenimentul organizat de Cosmin Faur:

CVARTETUL ARTYS si MUZICA LUMII'' -23 feb. ora 19, Casa de Cultura a Sindicatelor Ploiesti. LET'S MUSIC TOGETHER!!

Depăşind canoanele unei exprimări concertistice tradiţionale, CVARTETUL ARTYS găseşte calea de mijloc între filoanele culturale cele mai diverse, plecând de la tradiţionalismul slav, Очи чёрные pus pe note de Florian Hermann şi popularizat de binecunoscutul Feodor Chaliapin şi mergând până la Libertango, dacă nu fac o confuzie, compus de Ástor Piazzolla undeva prin anii '70.

Se va canta despre iubire si prietenie, se va vorbi despre perfectiune, si drumul frumos pana la "swing, soft sound and amazing feelings". Totul multumita celor care au inteles frumusetea si inovatia ideii de divertisment prin arta.
Concertul este o poveste muzicala in care Cvartetul Artys isi propunemsa prezinte publicului ploiestean, doritor de frumos, un program artistic exuberant si rafinat in acelasi timp: piesele muzicale sunt alese in asa fel incat iubitorii de frumos, sa se poata bucura de ideea lor generoasa de educatie si sensibilizare a tineretului prin arta.
Concertul este realizat in parteneriat cu Asociatia Nationala Antidrog Ploiesti.

http://www.radioprahova.ro/vip992/getpicstii.php?id=2148

(sursa: http://mediartys.blogspot.com/2011/01/cvartetul-artys-si-muzica-lumii-la.html)

Desigur, nu pot ştii dinainte ce se va întâmpla în spectacol, dar pot să vă ofer o interpretare a melodiei Astor Piazzolla - Libertango, una din preferatele mele ...

File:Astor Piazzolla.jpg
(sursa foto: http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%81stor_Piazzolla)



...şi, pentru nostalgicii dansului...

Niciun comentariu: