vineri, noiembrie 04, 2011

Ziua Unitatii Nationale a Rusiei


De ziua unităţii naţionale a Rusiei, preşedintele Dmitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin au depus o coroană de flori la monumentul lui Minin şi Pozharsky în Nizhny Novgorod.

Monumentul situat în Piaţa Unităţii Naţionale este o replică la scară redusă a monumentului cu acelaşi nume executat de Martos Ivan de la Moscova.

http://premier.gov.ru/media/2011/11/4/45709/doc_photo.jpeg
(http://premier.gov.ru/eng/events/news/16963/)


Prim-ministrul Vladimir Putin a participat la o recepţie de gală pentru a sărbători Ziua Unităţii Naţionale, în timpul căreia preşedintele Dmitri Medvedev conferă distincţii de stat

http://premier.gov.ru/media/2011/11/4/45714/doc_photo.jpeg
(http://premier.gov.ru/eng/events/news/16964/)


Peste 5.000 de politisti vor asigura ordinea la Moscova vineri, 4 noiembrie, în timpul ceremoniilor organizate cu ocazia Zilei Unitatii Nationale, a declarat un purtator de cuvânt al fortelor de ordine. Rusia va marca aceasta zi prin manifestatii pro-Kremlin, nationaliste sau ale opozitiei, dintre care 18 evenimente publice autorizate numai în capitala, relateaza RIA Novosti.
“Un centru operational va fi stabilit (la Moscova – n.r.) pentru a asigura siguranta si ordinea publica. Peste 5.000 de ofiteri de politie vorhttp://www.blogger.com/img/blank.gif fi desfasurati în capitala”, a declarat oficialul.
Circa 10.000 de activisti si sustinatori ai partidului de la guvernare Rusia Unita se vor strânge pe Poklonnaia Gora pentru un miting si un concert. Nationalistii vor marca Ziua Unitatii Nationale prin marsul lor traditional, în sud-estul Moscovei, si vor organiza o manifestatie la Monumentul soldatului necunoscut. Circa 3.000 de sustinatori ai Partidului Liberal-Democratic din Rusia (LDPR) se vor strânge în piata Puskin, din centrul Moscovei, pentru a lansa un apel la unitate si a protesta fata de coruptie.
Ziua Unitatii Nationale a fost decretata de Kremlin în 2005, înlocuind sarbatoarea comunista 7 noiembrie, care marca revolutia bolsevica din 1912. Ziua de 4 noiembrie a fost aleasa pentru a sarbatori eliberarea Rusiei de invadatorii polonezi, în 1612.
(http://www.radio-resita.ro/ziua-unitatii-nationale-sarbatorita-in-rusia)

Niciun comentariu: